Virtuele Servers & Virtualisatie - Veel gestelde vragen

virtualisatie vmware, xen, hyper-v

Kom op deze pagina meer te weten over virtualisatie en virtuele servers aan de hand van de veel gestelde vragen of klik door naar onze online help-website.

Algemeen over virtuele servers

Op welke hardware staat mijn virtuele server ?

De virtuele servers worden allemaal geplaatst op zeer krachtige hardware van het model Dell PowerEdge. De meest recente hardware nodes hebben 2 processors en 64 GB RAM. Ze gebruiken als opslagsysteem een SAN van het Type Dell Equalogic met snelle en betrouwbare SAS harde schijven van 15000 toeren.

Hoeveel virtuele machines staan er op een fysieke server (node) ?

Het aantal virtuele machines die op een fysieke server geplaatst worden is sterk afhankelijk van het geheugen en de processorkracht die toegekend is per virtuele server.

Per fysieke machine worden er maximaal 16 virtuele servers geplaatst.

EuroSys doet niet aan “overcommitting” of “overselling”, waarbij er aan klanten meer ressources verkocht worden dan er effectief beschikbaar zijn op de fysieke machine.

Welke SLA is er van toepassing op virtuele servers ?

Op virtuele servers is dezelfde SLA van toepassing als bij dedicated servers, nl. we garanderen een netwerk uptime van 99,9%.

Voor klanten met een Premium Support contract is er een boete-regeling als die uptime niet gehaald wordt. Voor die klanten is er ook een 24/7 support met een garantie dat er binnen een periode van 1 uur gereageerd wordt.

Toepassingen op virtuele servers

Kan ik zelf toepassingen installeren op mijn virtuele server ?

Ja, u krijgt volledige toegang tot uw virtuele server, zodat u zonder beperkingen software kunt installeren die u wenst.

Welke toegang heb ik tot de virtuele server ?

U krijgt een volledige toegang tot uw virtuele servers. Voor windows server krijgt u een administrator toegang, voor Linux server krijgt u een root toegang.

Dit wil zeggen dat u een volledig controle van de servers kunt overnemen, software kunt installeren en de server gebruiken voor uw toepassingen.

Virtualisatie-technologie

Welke virtualisatietechnologie wordt er gebruikt voor mijn virtuele server ?

EuroSys maakt gebruik van Hyper-V als hypervisor voor zijn virtuele servers. Hyper-V is de virtualisatietechnologie van Microsoft, ingebouwd in Windows Server 2008.

De belangrijkste voordelen van Hyper-V zijn :

  • Zeer veilig en stabiel, door een complete isolatie van de virtuele servers.
  • Verschillende operating systemen mogelijk op dezelfde hardware node.
  • Goede support voor drivers.

Lees meer over de voordelen van Hyper-V

Zijn de serverressources gegarandeerd op een virtuele server ?

Ja. De aangeduide server ressources (geheugen, processorcapaciteit en harde schijfruimte) zijn enkel gereserveerd voor uw virtuele server. Server ressources in Hyper-V (in tegenstelling tot de meeste andere virtualisatietechnologiëen) zijn vooraf ingesteld en er kan geen overcommitment gebeuren. Bij overcommitment worden er aan servers meer ressources toegekend dan er beschikbaar zijn op de hardware server.

Zijn virtuele machines van EuroSys veilig ?

Ja. EuroSys maakt gebruik van Hyper-V als virtualisatietechnologie. Hyper-V zorgt ervoor dat er een complete scheiding is tussen de verschillende virtuele servers die op de hardware server actief zijn. Door die complete scheiding (ook wel isolatie genoemd) zijn virtuele servers even veilig dan een dedicated server. Net zoals bij een dedicated server moeten er uiteraard ook regelmatig patches en upgrades geïnstalleerd worden om het operating systeem en de toepassingen veilig te houden.

Opgelet : Niet alle virtualisatietechnologiëen maken gebruik van een complete isolatie tussen de verschillende virtuele machines. Virtuozzo, bijvoorbeeld, gebruikt één instantie van een operating systeem voor alle virtuele machines.

Welk operating systeem is er mogelijk voor virtuele machines ?

Op de virtuele servers in de Dynamic Cloud kunt u kiezen uit de volgende operating systemen :

  • Windows Server 2008 Web Edition
  • Windows Server 2008 Standard Edition
  • Windows Server 2008 R2 Web Edition
  • Windows Server 2008 R2 Standard Edition
  • Linux Ubuntu

Meer veel gestelde vragen

Meer vragen over virtuele servers (u verlaat de website)

virtualisatie, virtuele servers