Virtualisatie » Expert in virtualisatie

virtualisatie vmware, xen, hyper-v

Expert in virtualisatie

EuroSys is al jarenlang expert in virtualisatie, server consolidatie en Disaster Recovery oplossingen op basis van virtualisatie technieken. Het technische team heeft een uitgebreide kennis van VMWare en Xen, en is wereldwijd erkend als pionier voor de Hyper-V technologie.


Server virtualisatie

Server virtualisatie is een techniek die snel aan belang wint. Volgens studiebureau Gartner is vandaag slechts 16% van de servers gevirtualiseerd. In de komende 18 maanden zou dit aantal verdubbelen.

Server virtualisatie laat bedrijven toe om hun server infrastructuur flexibeler en kost effectiever te gaan beheren. Bovendien kan de CO2 uitstoot sterk gereduceerd worden.

Lees meer over de voordelen van server virtualisatie.


Consolidatie van servers

Eén van de belangrijkste redenen waarom server virtualisatie aan populariteit wint is dat het mogelijk maakt om verschillende fysieke servers samen te brengen op één server, zonder dat dit negatieve impact heeft voor de toepassingen die erop actief zijn. Hierdoor wordt de kostprijs voor serverbeheer lager omdat het mogelijk wordt om via één beheersconsole het management van alle virtuele servers te doen.

Lees meer over consolidatie van servers en infrastructuur optimalisatie.


Disaster Recovery (DRP)

Dankzij virtualisatie technologieën kan een virtuele server inclusief besturingssysteem, toepassingen en de gegevens verpakt worden in één bestand en zo verstuurd worden naar een offsite locatie. Dit kan zowel éénmalig als via een real-time data back-up en automatische overschakeling opgezet worden. Door deze mogelijkheid kan de onbeschikbaarheid in het geval van een systeem storing gereduceerd worden van dagen naar uren of minder.

Een disaster recovery project is steeds maatwerk omdat er moet rekening gehouden worden met :

  • Gewenste beschikbaarheid na een storing
  • De catalogus van toepassingen
  • Afhankelijkheden tussen toepassingen
  • Beschikbare infrastructuur
  • ....

VMWare is de marktleider op het gebied van virtualisatie. Met de introductie van VMWare vSphere 4 wordt het mogelijk om de beschikbare server resources binnen een netwerk of binnen één of meerdere datacenters te gaan bundelen tot één virtueel datacenter. Met het vCenter management systeem kunnen de virtuele servers worden beheerd en de werklast verdeeld worden over de verschillende fysieke servers in functie van de beschikbare resources.

Dankzij vSphere 4 wordt het mogelijk om een interne cloud infrastructuur aan te vullen met een externe cloud waarbij alles beheerd kan worden via dezelfde beheersconsole. Zo kunnen makkelijk tijdelijke server loads worden opgevangen, zonder dat er extra investeringen in infrastructuur nodig zijn en kan er een Disaster Recovery strategie worden uitgewerkt waarbij toepassingen en gegevens zowel in de interne cloud beschikbaar zijn, als in de externe cloud.

VMWare vSphere 4 is de opvolger van VMWare Infrastructure 3.

Vraag een offerte voor het opzetten van een VMWare gebaseerd virtualisatie project.


Hyper-V

Hyper-V is Microsoft’s virtualisatie technologie die ingebakken is in Windows Server 2008. Met Hyper-V en System Center Virtual Machine Manager beschikt Microsoft over een goedkope, veilige en robuuste oplossing die eenvoudig op te zetten en te onderhouden is. Het is de basis van het Dynamic Datacenter voor servers op basis van Windows Server en Linux.

Lees meer over de voordelen van Hyper-V.

Bekijk het aanbod voor Virtual servers en de dedicated Hyper-V server.


Xen is de opensource virtualisatie technologie die ontwikkeld is aan de Universiteit van Cambridge. De recentste versies zijn onder beheer van XenSource. Dankzij de Xen hypervisor en het Xen Cloud Platform wordt het mogelijk om een krachtig cloud platform op te zetten dat de basis is voor utility based computing.

Xen is bijzonder performant en heeft support voor zowel Windows, Linux en Solaris.

Vraag een offerte voor het opzetten van een Xen gebaseerd virtualisatie project.


Infrastructuur

EuroSys beschikt over een 2 eigen datacenters (in Lochristi en Mechelen) en huurt rackspace in het LCL datacenter in Diegem. De 3 datacenters zijn onderling verbonden via een eigen, privaat netwerk. De drie datacenters gedragen zich als één datacenter, waardoor het niet uitmaakt op welke locatie een virtuele server zich bevindt. Hierdoor kan een virtuele server eenvoudig verplaatst worden van één datacenter naar een ander datacenter.

Lees meer over onze datacenters in Lochristi, Mechelen en Diegem.


Referenties

EuroSys beheert intussen honderden servers met virtualisatie technologie.

Lees de ervaringen van klanten met virtualisatie technologie.


Tags : virtualisatie, vmware, hyper-v, xen, disaster recovery, drp