Hosten van toepassingen » SharePoint » SharePoint Web Parts

EuroSys SaaS Software as a Service SharePoint Hosting

De functionaliteit van een SharePoint site kan uitgebreid worden aan de hand van webparts, kleine webtoepassingen ontwikkeld in ASP.NET. Er zijn heel wat webparts standaard beschikbaar, waardoor u een volledig intranet in enkele minuten kunt opbouwen. Op basis van ASP.Net technologie kunnen er steeds bijkomende webparts aangemaakt worden.

Webpart Omschrijving
Documentbibliotheek Een bibliotheek is een locatie op een site waar u samen met uw teamleden bestanden kunt maken, verzamelen, bijwerken en beheren. In elke bibliotheek wordt een lijst met bestanden en belangrijke informatie over die bestanden weergegeven, zodat iedereen weet waar welke bestanden beschikbaar zijn en de samenwerking beter verloopt.
In een bibliotheek kunt u documenten, werkbladen, presentaties, formulieren en andere bestandstypen maken en beheren. Bij het maken van een nieuwe site in Microsoft Windows SharePoint Services wordt er automatisch een bibliotheek met gedeelde documenten gemaakt. U kunt deze bibliotheek aan uw eigen behoeften aanpassen of u kunt aanvullende bibliotheken maken.
Formulierbibliotheek Met een formulierbibliotheek (bibliotheek: een locatie op een SharePoint-site waar een verzameling bestanden wordt beheerd. In de bibliotheek kan informatie worden weergegeven over elk bestand, bijvoorbeeld door de gebruiker gedefinieerde eigenschappen.) kunt u makkelijk op XML gebaseerde formulieren delen en bijhouden voor het verzamelen van informatie. Zo kunt u bijvoorbeeld een formulierbibliotheek maken voor de formulieren met onkostendeclaraties van uw team.
Afbeeldingbibliotheek Maak een afbeeldingbibliotheek wanneer u afbeeldingen hebt die u wilt delen. Met afbeeldingbibliotheken beschikt u over speciale functies voor het beheren en weergeven van afbeeldingen, zoals miniaturen, downloadopties en een diavoorstelling. Afbeeldingsbibliotheken hebben verschillende voordelen. U kunt vanuit een afbeeldingsbibliotheek bijvoorbeeld afbeeldingen in een diavoorstelling bekijken, afbeeldingen naar uw computer downloaden en afbeeldingen bewerken met grafische programma's die compatibel zijn met Windows SharePoint Services.
Koppelingen Maak een lijst met koppelingen naar webpagina's of andere bronnen die u wilt delen.
Aankondigingen Maak een lijst met aankondigingen waar u nieuws, status en andere stukjes informatie kunt delen. 
Contactpersonen Maak een lijst met gegevens van uw contactpersonen (klanten of partners). U kunt deze lijst delen met SharePoint compatibele programma's (bijv. Microsoft Outlook).
Agenda U kunt een agenda gebruiken om teamgebeurtenissen bij te houden, zoals vergaderingen, sociale gebeurtenissen en gebeurtenissen die de hele dag duren. U kunt ook mijlpalen van uw team bijhouden die niet aan een specifieke tijdsinterval zijn gebonden, zoals deadlines of introductiedatums van een nieuw product.
Taken Maak een lijst met taken waarin u werkitems bijhoudt die door u of uw team moet worden voltooid. 
Een projecttakenlijst Als u een projecttakenlijst hebt gemaakt, kunt u taken toevoegen, resources aan taken toewijzen, de voortgang van taken bijwerken en de taakgegevens bekijken op balken die langs een tijdlijn worden weergegeven.
Aangepaste lijst Maak een aangepaste lijst wanneer u zelf gekozen kolommen wil weergeven. De lijst wordt geopend als een webpagina en maakt het mogelijk om items één voor één toe te voegen of te bewerken. 
Een lijst maken op basis van een werkblad Als u een lijst maakt door een werkbladbestand te importeren, kunt u tijd besparen door uw gegevens alvast in een werkbladindeling te zetten. Wanneer u een lijst maakt op basis van een werkblad, worden de koppen van het werkblad kolommen in de lijst en worden de andere gegevens geïmporteerd als lijstitems.
Nadat u gegevens in een lijst hebt geïmporteerd, kunt u de instellingen van de lijst aanpassen en verdere gegevens invullen, net zoals bij andere lijsten op een Microsoft Windows SharePoint Services-site.
Werkblad importeren Importeer een werkblad om een lijst te maken met dezelfde kolommen en inhoud als een bestaand werkblad. Voor het importeren van een werkblad is een werkbladtoepassing vereist die compatibel is met SharePoint (bijv. Microsoft Excel). 
Discussiebord Voor het uitwisselen van informatie en het bespreken van onderwerpen met anderen kunt u een discussiebord instellen op uw Microsoft Windows SharePoint Services 3.0-site.
Enquêtes U kunt afzonderlijke reacties, een lijst met alle reacties of een grafisch overzicht van reacties weergeven. U kunt uw resultaten exporteren naar een werkblad voor verdere analyse als u een spreadsheetprogramma gebruikt dat compatibel is met Microsoft Windows SharePoint Services.
   

Bron: Microsoft.com