Hosten van toepassingen » SharePoint » Wat is SharePoint?

EuroSys SaaS Software as a Service SharePoint Hosting

SharePoint is het antwoord van EuroSys op de noodzaak om informatie sneller en efficiënter in teams te kunnen verwerken.

SharePoint omvat de volgende functionaliteit:

  • Deel informatie en documenten.
  • Ontvang automatisch berichten wanneer informatie wijzigt.
  • Werk samen met collega's, klanten, partners.
  • Nauwe integratie met MS Office 2003/2007.
  • Versiebeheer
  • Uitwisselen van grote bestanden.

Intranet à la carte

Een intranet, een plaats waar alle informatie van een onderneming of afdeling beschikbaar is voor alle medewerkers, lijkt voor heel wat bedrijven buiten bereik. Zonde! Want de efficiëntie verhogen kan enkel als er minder tijd verloren gaat bij het zoeken naar de juiste informatie.

Daarom biedt EuroSys SharePoint aan, een oplossing waarbij u al vanaf € 40 per maand met 25 gebruikers een intranet kunt gebruiken. Documenten worden centraal opgeslagen en informatie wordt gestructureerd zodat die relevant is voor de gebruiker.
De functionaliteit kan door middel van webparts, software modules geschreven in ASP.NET, à la carte worden samengesteld. Er zijn zo'n 40 standaard webparts beschikbaar binnen SharePoint.

Een veilige, schaalbare oplossing

SharePoint is een veilige, schaalbare oplossing voor het organiseren van informatie in een intranet of extranet. Omdat alle informatie gecentraliseerd is op één plaats, kunnen gebruikers relevante informatie snel en efficiënt terugvinden. Gebruik makend van een internet browser en onafhankelijk van hun locatie hebben alle teamleden met een paswoord toegang tot een beveiligde SharePoint Site. Zo kunnen ze samenwerken aan documenten, projecten en andere informatie.

Beheer documenten

Werk steeds verder op de meest recente versie van uw documenten. In uw SharePoint Site worden alle documenten op een centrale plaats bewaard. De laatste versie van elk document is dus op ieder moment beschikbaar en kan verder bewerkt worden met uw vertrouwde Microsoft Office toepassingen. Alle vorige versies kunnen bewaard worden in een historiek.

Grote bestanden delen

Het is u beslist al overkomen dat u een presentatie doorstuurt naar uw klant, maar dat de e-mail niet toekomt omdat het bestand te groot is. U kunt nu dit bestand bewaren op uw SharePoint site en enkel de rechtstreekse link naar uw ontvanger doormailen. Om de veiligheid te verhogen kunt u zelf instellen wie er toegang heeft tot uw informatie. Grote bestanden kunnen zo gemakkelijk gedeeld worden.

Uw intranet

Naast het beheren van documenten is een SharePoint Site een complete intranet of extranet oplossing voor uw onderneming voor de communicatie intern of met business partners.

Op dit intranet kunt u:

  • aankondigingen plaatsen,
  • een gemeenschappelijke kalender beheren,
  • adressenlijsten bijhouden,
  • links naar websites plaatsen, ...

Via de handige webinterface kunt u de functies activeren die u nodig heeft en ze aanpassen aan uw gebruikers.

Hoe werkt het ?

SharePoint sites gebruiken webparts, kleine webtoepassingen ontwikkeld in ASP.NET. De website beheerder en gebruikers kunnen die webparts gemakkelijk toevoegen aan de webpagina's van de SharePoint Site en ze instellen volgens hun eigen gebruik. Er zijn heel wat webparts standaard beschikbaar, waardoor u een volledig intranet in enkele minuten kunt opbouwen. Daarnaast kan de websitebeheerder ook gemakkelijk het ontwerp van de site aanpassen. Op basis van .NET technologie kunnen er bijkomende webparts aangemaakt worden, maar er bestaan ook heel wat softwarebedrijven die webparts ontwikkelen die extra functionaliteit toevoegen aan SharePoint.