Hosten van toepassingen » Hosted Exchange » Mails lezen

Mail Plus mailboxen

POP3 & IMAP Mailboxen

POP (Post Office Protocol) is het meest gebruikte protocol voor het overbrengen van e-mail van een server naar een client (e-mailprogramma van de gebruiker). POP3 is zo gemaakt dat een client verbinding maakt met een POP3-server en dan alle e-mails ophaalt en lokaal opslaat. Vervolgens worden de berichten verwijderd van de server en wordt de verbinding verbroken. Dit is in tegenstelling tot het modernere IMAP-systeem waar clients de berichten gewoonlijk op de IMAP-server laten staan tot de server ze expliciet verwijdert. Dit en andere eigenschappen van het IMAP-systeem laten toe dat meerdere clients toegang hebben tot dezelfde mailbox.

U kunt voor uw mailboxen zowel het POP3 als het IMAP systeem kiezen.

Outlook Anywhere

Outlook Anywhere

Gebruik Outlook Anywhere om zonder VPN een verbinding te maken met uw Exchange-server wanneer u zich buiten de firewall van het bedrijf bevindt (bv. thuis of op reis). Zo kunt u Outlook gebruiken zoals u dat gewend bent binnen uw organisatie, zonder dat u speciale verbindingen of hardware nodig hebt, zoals smartcards en beveiligingssleutels. Outlook kan via internet een verbinding maken met Exchange, door gebruik te maken van RPC over HTTP. Met Outlook Anywhere hebt u via internet extern toegang tot uw Exchange account wanneer u buiten de firewall van uw organisatie werkt.

Outlook Web Access

Outlook Web Access

Een uitstekende oplossing voor het overal kunnen raadplegen van uw agenda en e-mail is Outlook Web Access. Met deze Microsoft oplossing kunt u via een standaard webbrowser berichten opvragen uit het postvak van Microsoft Exchange Server. Natuurlijk kunt u ook berichten sturen, uw agenda raadplegen of contactpersonen opzoeken. In feite kunt u alles online uitvoeren wat u op kantoor met Microsoft Office Outlook 2007 zou doen.

OWA Basic OWA Full
Mail YES YES
Calendar NO YES
Contacts NO YES
Tasks NO YES
Documents NO NO
Public Folders NO YES
Options YES YES
Regional Settings YES YES
Messaging YES YES
Out-Of-Office YES YES
Accessibility YES YES
Calendar Options NO YES
Rules NO YES
Junk E-mail NO YES
Change Password NO NO
General Settings NO YES
Deleted Items NO YES
Mobile Devices NO NO

ActiveSync

ActiveSync

Microsoft® ActiveSync® is de synchronisatiesoftware voor Windows Mobile® apparaten. ActiveSync fungeert als gateway tussen uw Windows pc en uw Windows Mobile apparaat, die de overdracht van Outlook gegevens, Microsoft Office documenten, afbeeldingen, muziek, video's en toepassingen van en naar uw apparaat mogelijk maakt. ActiveSync kan direct synchroniseren met Microsoft Exchange Server 2007, zodat u uw e-mail, agenda, taken en contactpersonen draadloos up-to-date kunt houden wanneer u niet achter uw pc zit.

Direct Push

Direct Push

Met gewone synchronisatie zullen uw berichten niet in real-time aankomen (bv. 1 keer per uur). Dankzij Direct Push worden uw berichten direct afgeleverd op uw apparaat, zonder dat u hoeft te wachten op synchronisatie van uw Postvak IN en zonder dat u zich moet aanmelden op een webpagina voor webmail. Direct Push is niet alleen bedoeld voor e-mails. Andere informatie die is opgeslagen op uw e-mailserver, zoals agenda, taken en contactgegevens, wordt ook gesynchroniseerd met Direct Push. Als uw assistent op kantoor uw planning bijwerkt, of als u een nieuwe contactpersoon op uw computer invoert, wordt uw mobiele apparaat automatisch direct bijgewerkt.