Wat is dedicated server hosting?

Dedicated server gehost bij EuroSys

Bij dedicated server hosting stelt EuroSys een volledige server ter beschikking. U krijgt totale toegang tot de server (administrator rechten) en u kunt de server gaan gebruiken en inrichten volgens uw eigen noden.

Via Remote Desktop (Windows), SSH (Linux) of een VPN verbinding kunt u het beheer van de server vanop afstand doen. U kunt de firewall daarbij zelf configureren.

EuroSys installeert het besturingssysteem en ev. andere gewenste software. U kunt nadien zelf ook alle bijkomende software installeren.

Voordelen van een dedicated server

Geen investeringen vereist

Er is geen initiële investering in servers en softwarelicenties of voortdurende kosten voor onderhoud of upgrades. U betaalt slechts een lage, vaste maandelijkse prijs. Met een betrouwbare dedicated server kunt u zich opnieuw richten op de kernactiviteiten van uw onderneming, terwijl onze experts het beheer en de ondersteuning van uw toepassingen op uw server verzorgen.

Life Cycle Hosting concept

Dankzij het unieke Life Cycle Hosting concept van EuroSys kunt u op ieder moment, dus ook binnen de looptijd van een overeenkomst, uw dedicated server upgraden. Uw server groeit dus mee met de vereisten en planning van uw onderneming.

Volledig dienstenpakket inbegrepen

Een dedicated server is meer dan alleen maar gehuurde hardware, het omvat een compleet dienstenpakket dat ervoor zorgt dat de toepassingen op uw server correct werken en blijven werken. Bij uw server zitten oa. de nodige security diensten (firewalling, vulnerability scan), beheersdiensten (24h server- en applicatie monitoring, e-mail en SMS alerting, bandbreedte monitoring, cold reboot) en nog veel meer.

U neemt de controle, als u dat wilt.

Dankzij in-house ontwikkelde tools (centraal beschikbaar in uw MyAccount controlepaneel) hebt u volledige controle over uw dedicated server en kunt u indien nodig ingrijpen. U kunt dit beheer natuurlijk ook aan EuroSys overlaten. Onze Managed Services maken het u nog gemakkelijker en ons Professional Services Team kan uw team tijdelijk versterken en extra kennis binnenbrengen bij het uitvoeren van uw projecten.

Snelle interventies

EuroSys wordt gezien als een buitenbeentje en dat zien we als een compliment. Terwijl zowat alle hosters hun servers huisvesten in een “open” datacenter waar ze ruimte huren, bouwden wij een eigen datacenter uit binnen onze gebouwen te Lochristi. Hierdoor kunnen interventies steeds binnen enkele minuten uitgevoerd worden.

 

De dedicated servers van EuroSys staan garant voor een maximale performantie en uptime, gekoppeld aan de hoogste graad van beveiliging en een supersnelle internetverbinding. Bovendien zijn alle oplossingen perfect schaalbaar en kunnen ze probleemloos meegroeien met de noden van uw onderneming.

EuroSys heeft zich gespecialiseerd in dedicated servers met Windows Server en Linux als operating systeem. We dragen kwaliteit hoog in het vaandel. We werken daarom enkel met Dell servers, die worden uitgerust met krachtige processoren. De servers worden aangekocht door EuroSys. Ons ervaren team van experts zorgt voor een optimaal beheer van uw server. Aangepast aan uw behoeften neemt u zelf een deel van het dagelijks beheer van uw server waar of laat U het EuroSys team alles beheren.

U betaalt enkel een laag maandelijks bedrag voor het gebruik van de server, de infrastructuur en het beheer en ondersteuning.